Dlažba ECORASTER s integrovanou drenáží

ECORASTER- drenážní dlažba- ECORASTER BLOXX

Letošní horké a suché léto přivedlo mnoho z nás na myšlenku, jak si prostor kolem svého domu zútulnit a zároveň z něj neudělat plochu, na které se přes den nedá vydržet. Zatravňovací dlažba je skvělým řešením.

Mít kolem domu jen cesty a beton s drobným okrasným trávníkem v rohu je sice možná velmi praktické na údržbu, ale v létě si budeme připadat spíše jako v sauně než doma. Letošní rok bylo léto velmi dlouhé, suché, o srážky byla velká nouze a když už zapršelo, většinou šlo o rychlý a prudký liják. Voda tak zpravidla odtekla, místo abychom si ji uchovali na pozemku, a vybetonovaná plocha byla za pár minut opět rozpálená. Na takovém místě opravdu nechceme trávit svůj volný čas, naopak, přemýšlíme, jak se před horkem schovat a osvěžit.

Tráva má schopnost nás ochladit i pocitově vytvořit příjemné místo, jako všechny rostliny ale vyžaduje vláhu a také se po bouřce může proměnit spíše v bahenní lázně než místo určené k posezení a relaxaci. Proto jsou zatravňovací dlaždice vhodným řešením, neboť udrží podklad pevný a bez bláta a na rozdíl od betonových dlaždic jsou určeny právě pro výsadbu trávy.

 

Zatravňovací dlaždice vytvoří zpevněnou plochu s přírodním povrchem pro různé užívání, snese totiž vysoké zatížení. Nemusíte se bát bláta nebo toho, že po dešti nebudete moci vkročit na zahradu. Plochy se zatravňovací dlažbou ECORASTER si zachovávají přirozenou funkci zadržování dešťové vody, není tak nutné řešit odtokové kanály. Na frekventovaná místa, jako je třeba parkování pro auta nebo příjezdová cesta, lze využít dlažbu vyplněnou moderními betonovými dlaždicemi a naopak do míst, kde je požadována zeleň, vyplnit dlažbu hlínou pro zatravnění.

 

Možností je díky velkému množství výplní opravdu mnoho a vy si tak můžete zvolit to pravé pro váš dům a zahradu, na které se budete v zimě i v létě cítit skvěle a budete zde rádi trávit svůj čas.